Каква е цената на фотосесията?

Цената на фотосесията се определя от броя на кадрите, които желаете да закупите. Ценовата листа можете да видите тук

В кои дни снимате?

Фотостудио Класик е отворено от понеделник до неделя с работно време от 9:00 до 19:00 и в събота й неделя от 10:00 до 16:00. Ако е необходимо заснемане по друго време, е нужно да се уговорите с фотограф на тел: 0888 941 886

Нужно ли е да си запиша час за фотосесия?

Задължително запазете предварително час за Вашата фотосесия, за да сте сигурни, че ще може да бъде осъществена във време удобно за Вас!

Най-бързо и точно това може да стане като се обадите на телефон 0877 941 886 или 0888 941 886. Разбира се, записване може да се направи и на имейл адрес, чрез запитване от формата за контакти на уеб страницата.

Къде се намира студиото?

Фотостудиото ни се намира на адрес: гр. Варна, ул. Цар Асен 1, магазин 3

С колко придружителя мога да дойда в студиото?

Студиото ни е достатъчно голямо. Единиственото условие е да ни предупредите предварително колко човека ще присъстват, за да можем да обмислим как ще снимаме.

С какъв реквизит разполагате?

Разполагаме с детски играчки, пистолети, топки, шапки, коледни играчки, кошници с плодове, много цветя и др. Използваме и стилни декоративни мебели от ковано желязо – пейка, столове, поставки, часовник и др. Може да видите как изглежда студиото ни тук. Ако желаете можете да донесете и Ваши аксесоари за фотосесията.

Колко време преди сватбата трябва да Ви ангажираме?

Колкото се може по-рано, след като сте уточнили датата си и евентуално мястото на провеждане на събитието. Моля, обадете ни се, за да проверим ангажираността за съответната дата.

Бихме искали да заснемете сватбата ни! Какво трябва да направим?

Свържете се с нас, посредством формата за контакти в сайта, като упоменете датата на Вашето сватбено тържество, както и локацията, ако вече е определена. Ние ще Ви отговорим във възможно най-кратък срок чрез e-mail или обаждане по телефона, за да уговрим лична среща, на която да обсъдим какво предстои да се случи. Когато решите, че ще ни се доверите за Вашето тържество, ще подготвим проекто-договор, който следва да разпишете. След плащането на депозита по договор ние гарантираме нашата ангажираност, а Вие може да сте спокойни, че ще имате фотограф за Вашата сватба.

Колко струва заснемането на сватбения ден?

Цените за заснемане на сватбения ден започват от 550,00 лв. и зависят от продължителността на ангажимента, колко фотографи желаете да отразят събитето, дали ще поръчате сватбен албум или не. Пълният списък със сватбени пакети и услуги можете да намерите тук

Колко трябва да преведем като депозит?

30% от крайната цена на избрания от Вас пакет е достатъчна, за да бъдем ангажирани за заснемане на сватбеното Ви тържество.

Работите ли с втори фотограф?

Винаги препоръчваме на младоженците да избират пакет с двама фотографи и причината е, че вторият фотограф повишава драстично качеството на цялостния продукт. Вторият фотограф предлага различна, но допълваща гледна точка и позволява по-ефективна работа през целия ден. Това дава свобода да се съсредоточим върху заснемането на по-специалните моменти, като сме сигурни, че няма да бъдат пропуснати и най-важните обичаи.

Гледахме хубави снимки на приятели и ние искаме такива?

Ако желаете снимки с точно определен стил или визия, споделете с нас на предварителната среща, за да можем да обсъдим как ще бъдат изпълнени. Красивите снимки изискват време, подходяща локация и добра организация, но най-вече разбиране, че подбни снимки изискват поне 2ч. и желание от страна на двойката. Имаме богат опит и сме уверени, че ще сте доволни от постигнатите резултати.

Кога ще можем да получим готовите ни сватбени снимки?

В рамките на 2 месеца след сватбата Ви можете да получите готовите кадри. Бихме искали да подчертаем, че това е ангажиращ процес, който включва:

  • подбор на кадрите от сватбения ден и тяхната професионална пост-обработка (цветови баланс, светлина, контраст);
  • избор на кадри за художествена обработка  (черно-бяло, ретро, сепия и други специални ефекти);
  • селекция от най-добрите кадри, на които да бъде направен цялостен ретуш;
  • запис на кадрите на цифров носител във висока резолюция и копие на оригиналните файлове в по-ниска резолюция (подходящи за интернет споделяне);
  • изработка на DVD с индивидуален пълноцветен печат и обложка;

Искам да имаме и достатъчно снимки с роднините?

Това е изцяло въпрос на организация. Можем да Ви предложим в предварителните разговори как е добре да стане и кога има подходящ момент за това, но Вие сте тези, които решавате кое е важно за вас. Така, че в общия случай, фотограф и оператор се движат плътно с двойката и снимат това, което е планирано, така както е планирано. Разгледайте и нашата оферта за експресно заснемане на гостите. Така и те ще имат спомен от Вашият специален ден.

Защо правите голямо количество кадри, а получаваме само част от тях?

Нашите фотографи снимат активно през цялото време, за да сме сигурни, че неповторимите моменти и атмосфера на Вашата сватба ще бъдат запазени подобаващо. Съвременната цифрова техника позволява да се направят голямо количество кадри, което ни дава повече свобода при снимане и сигурност по време на работа. По този начин се повишава цялостното качество на крайния продукт.

Общи въпроси

Предлагате ли изработването на фотокниги?

Да, предлагаме изработване на фотокниги с изключително качество, с коженa подвързия, с вложени снимки. Размерите и цените на албумите може да видите тук.

Какво трябва да направя за да поръчам фотокнига?

Пригответе кадрите, които желаете да включим в албума. Имайте предвид, че фоткнигите стават по-сполучливи, когато се включават по-добрите снимки в по-голям размер, а не повече кадри в по-малък. Изпратете ни ги и ние ще изработим дизайн по зададените от Вас параметри и ще предложим вариант на албум. Ако не Ви удовлетворява, ще направим нужните промени по проекта и отново ще Ви го изпратим за одобрение. Едва след финалното Ви потвърждение относно проекта за фотоалбум, пристъпваме към печат и изработване. Примерни проекти и цени можете да видите тук

Публикувате ли снимките онлайн?

Част от кадрите се използват с рекламна цел, за да споделим с настоящи и бъдещи клиенти нашите завършени проекти. Това става най-вече под формата на публикации в Блог страницата на сайта и в социалните мрежи.

В какъв формат снимате?

Всички снимки се заснемат в RAW формат, който позволява най-добро качество и динамика по време на пост-обработката на кадрите. Готовият продукт ще получите във формат JPG.

Предлагате ли видеозаснемане?

Фотостудио Класик не предлага видеозаснемане. Ако обаче се интересувате от видеозаснемане, моля упоменете това в първоначалното си запитване или в мейла си, за да можем да Ви препоръчаме колеги, с които работим и които ще Ви предложат качествена услуга.

Какъв вид техника използвате?

Използвамe цифрови камери Canon 5D Mark III от висок клас, разполагаме и с  допълнителни камери Canon 70D. Богатият набор от обективи Canon (24mm-70mm f/2,8; 70mm-200mm f/2,8 II; 85mm f/1,2, 16mm-35mm f/2,8) ни позволява да заснемем разнообразни кадри с високо качество. За осветление разчитаме на няколко светкавици Canon 600EX-RT, а в студиото – на светкавици Dynaphos от най-висок клас. Снимките разпечатваме на най-добрите принтери с марка EPSON.

Как постъпвате, ако не можете да присъствате на ангажимент, който сте поели?

Макар и все още да не ни се е случвало да не можем да присъстваме на поет ангажимент, имаме широк кръг от квалифицирани колеги, които биха могли да се справят отлично със задачата. При всички случаи ще осигурим фотограф за Вашето събитие.